“Green Factory Certification System, Level 2” – Noua certificare a Companiei Konica Minolta

Un comunicat al companiei Konica Minolta a anunțat că subsidiara sa de producție Konica Minolta Business Technologies (WUXI) Co., Ltd. din Wuxi, China, a obținut “Green Factory Certification System, Level 2”. Konica Minolta a implementat sistemul Green Factory Certification pentru a-și evalua complet activitățile ecologice din unitățile de fabricație. Fabrica Wuxi este primul dintre centrele de producție Konica Minolta Business Technologies din lume care a primit certificarea “Level 2”.

Sistemul Green Factory Certification a inceput sa fie utilizat de catre Konica Minolta incepand cu luna ianuarie 2010, facand parte din strategia pentru protecția mediului stabilite de companie până în 2015. Prevenirea încălzirii globale face parte din obiectivele ecologice ale Konica Minolta, susținerea unei societăți orientate către reciclare, reducerea riscurilor substanțelor chimice sau restaurarea și conservarea biodiversității”, potrivit reprezentanților Konica Minolta.

Sistemul Green Factory Certification are la bază un set de criterii pentru fiecare obiectiv, denumite “Level 2”, care trebuie îndeplinite până în anul 2015. Astfel, centrele de producție Konica Minolta din întreaga lume au dezvoltat inițiative ecologice care vizează reduceri semnificative ale emisiilor de CO2, ale deșeurilor petroliere și ale deșeurilor eliminate. 

Urmarindu-se acest scop, au fost optimizate timpul și spațiul de producție și, implicit, a fost redus consumul de energie, inclusiv în ceea ce privește aerul condiționat și iluminarea. Mai mult, Konica Minolta a format la nivel intern specialiști în inginerie industrială, folosind apoi expertiza acumulată la nivel global pentru toate centrele de producție ale companiei.

Ca rezultat al acestor inițiative, Fabrica Wuxi și-a redus emisiile de CO2 cu 38%, deșeurile petroliere per unitate de vânzare cu 60% și deșeurile eliminate în exterior cu 65% per unitate de vânzare comparativ cu anul 2007. Toate aceste activități din cadrul sistemului Green Factory Certification au contribuit, de asemenea, la îmbunătățirea capabilităților de fabricație, prin creșterea productivității și reducerea costurilor.

Sub egida “Giving Shape to Ideas”, Konica Minolta va continua să se dezvolte prin inovație și să promoveze producția de echipamente în mod responsabil față de mediu și, în același timp, va continua să ofere soluții pentru provocările din mediul social.