Laborator de investigatii genetice – o tranzactie Konica Minolta de 1 miliard de dolari

Semnarea unui acord definitiv a avut loc intre Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) și Ambry Genetics Corporation (Ambry), prin care au anunțat ca o subsidiară Konica Minolta va achiziționa Ambry. Tranzacția este finanțată parțial de către Innovation Network Corporation din Japonia (INCJ). Valoarea achiziției se ridică la un miliard de dolari, dintre care 800 milioane de dolari vor fi achitați la încheierea achiziției.

Ambry, companie din sectorul medical privat din S.U.A., datează din 1999 şi este condusă de către fondatorul şi preşedintele Charles L.M. Dunlop şi CEO-ul Dr. Aaron Elliott. Lider şi pionier în diagnosticarea bolilor genetice pe piaţa din S.U.A., Ambry a reuşit să efectueze peste un milion de teste genetice şi să identifice peste 45.000 mutaţii în cel puţin 500 de gene diferite. Astfel, Ambry Genetics este primul laborator din lume care a oferit teste genetice pentru verificarea predispoziţiei la cancer şi pentru depistarea mutaţiilor genetice.

Conform declaratiilor Konica Minolta, această achiziţie reprezintă o primă etapă deosebit de importantă pentru crearea unui platforme medicale al cărei scop este dea valorifica în totalitate potenţialul medicinei de precizie. Medicina personalizată sau de precizie reprezintă o abordare medicală inovatoare, ce implică analize genetice detaliate pentru cunoaşterea aprofundată a profilului medical al pacienţilor şi pentru a oferi tratamente individualizate, perfect adaptate profilului şi afecţiunilorpacienţilor. Astfel, medicina de precizie vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor şi reducerea costurilor din sistemul de sănătate, prin eliminarea tratamentelor ineficiente. Konica Minolta îşi propune să aducă expertiza Ambry mai întâi în Japonia, apoi în Europa. 

„Această achiziţie reprezintă primainiţiativă strategică pentru aasigura poziţia de lider a companiei Konica Minolta în medicina de precizie”, a declarat Shoei Yamana, preşedinte şi CEO Konica Minolta. „Viitorul medicinei esteorientarea către pacient; alături de Ambry, vom beneficia de tehnologii complexe pentru diagnosticarea afecţiunilor genetice şi vom putea împărtăşi cunoştinţelenoastre comunităţii medicale. Practica medicală se va schimba, în mod fundamental, la nivel global”.

Aceasta achizitie a companiei Konika Minolta, precum si progresele realizate în medicina de precizie marchează o schimbare importantă respectiva companie în domeniul sănătăţii. Cu o lungă istorie de inovaţii în ştiinţa materialelor, nanofabricaţie, optică şi imagistică, Konica Minolta a dezvoltat tehnologii performante, precum: instrumente de diagnosticare cu raze X şi cu ultrasunete şi platfome de servicii complexe pentru instituţiile medicale.

Tehnologiile avansate ale companiei Konica Minolta în imagistică, impreuna cu expertiza Ambry in investigatiile genetice, vor veni în sprijinul companiilor farmaceutice, a furnizorilor medicali şi a consumatorilor.