O nouă provocare, un nou vârf!

Alpiniștii, oameni ca și noi, dar cu vise mai îndrăznețe, aduc cu ei din înalțimi bănuite doar de puterea imaginației, povești pline de aventură despre locuri în care puțini pot ajunge.

Nonconformiști prin definiție, temerari și perseverenți, trei constănțeni: Andrei Stoenescu, Erol Ilias și Cornel Ziman, au în palmares expediții majore precum: Mont Blanc, Grossglockner, Elbrus, Monte Rosa. 


Încă din 2018, target-ul vizat de cei trei alpiniști constănțeni, pentru 2019, este cel mai înalt vârf din America de Sud, Cerro Aconcagua.
Expediția se va desfășura pe o perioada de 2 săptămâni, punctul de plecare fiind orașul argentinian Mendoza, spre tabăra de bază, după care spre vârful Aconcagua și înapoi.

Alpiniștii noștri vor întâmpina pe perioada expediției variații de temperatură între 35 grade (jos), până la -35 grade (temperatură resimțită din cauza vântului puternic) spre vârf.


Vor dormi într-un cort special pentru a rezista la intemperii și vînt ce va sufla cu peste 100km/oră, în saci de dormit speciali pentru condiții extreme (e normal ca temperatura pe timpul nopții să coboare sub -20 grade).

Andrei, Erol și Cornel, vor urma ruta clasică: Guardaparque - Horcones 2950m –  tabăra Confluencia, Plaza Francia 4.000 m, Plaza de Mulas - tabăra Nido de Condores - Tabăra Berlin 5.930 m - Piedras Blancas 6050 m - Refugio Independencia  -  Cerro Aconcagua  6962 m.

NS Copiers susține spiritul energic și întreprinzător, sprijină gândirea strategică, aventura și adrenalina, talentul și determinarea, curajul și ambiția. De aceea suntem alături de prietenii noștri în acest demers curajos, și așteptăm cu emoție detalii din expediție!